Trollzauber

Trollenmagie

Een fantasieroman van Katja Schmoll

Ongewone ontmoetingen - verteld op een spannende en gevoelige manier.

Laat je meenemen in een wereld met trollen en elven

Dit boek is een fantasieroman. Het leest makkelijk en vlot. Daarom is het al geschikt voor boekenwurmen vanaf 8 jaar. Er is geen leeftijdsgrens voor de lezers.

Inhoudelijk gaat het om de avonturen van een familie, die tijdens een bergwandeling kennis maakt met vreemde wezens zoals trollen en elven. Een trollenspreuk brengt de 9-jarige Lisa in groot gevaar en een ogenschijnlijk uitzichtloze situatie. Alleen door gezamenlijk en onbaatzuchtig optreden van alle betrokken personen en wezens, wederzijdse acceptatie en overweging is het mogelijk het avontuur tot een goed einde te brengen.

Het verhaal ontwikkelt zich vanuit de echte mensenwereld en glijdt ongemerkt over in een fictieve wereld. De hoofdpersonen worden onverwachts geconfronteerd met fantasiewezens. De ontmoetingen zorgen voor verwarring, opwinding en leiden ertoe dat mijn personages zichzelf uiteindelijk ontgroeien. Met dit boek wil ik jonge en oude lezers op een spannende en meeslepende manier betrekken bij de belevenissen van mijn helden. Tegelijkertijd hoop ik je gedachte- en gevoelswereld te verrijken op het gebied van anders zijn, tolerantie en milieubewustzijn.

Dit boek is geschikt als ontspannende lectuur na een dag hard werken of als een fantasierijk alternatief voor televisie. Voor kinderen is deze roman geschikt om voor te lezen als „verhaaltje voor het slapengaan“ of als tydsbesteding voor regenachtige zomervakantiedagen. De inhoudelijke conflicten stimuleren de uitwisseling van ideeën tussen kinderen en ouders. Door de opbouw (korte hoofdstukken met een spannend einde) biedt het grootouders goede mogelijkheden om op afstand contact te houden met hun kleinkinderen. Elke dag een hoofdstuk lezen via videobellen maakt het verhaal voor beide partijen tot een mooi hoogtepunt van de dag.

het boek

De geschiedenis

Lisa bengt haar zomervakantie door met haar ouders en kleine broertje in een vakantiehuis in park Zonneschijn. Ze besluiten op een dag om een wandeling te gaan maken in de bergen. Maar al snel verdwalen ze en kunnen de weg niet meer terug vinden. In een onbekende wereld met vreemde wezens zoals trollen en elfen beleeft de familie spannende avonturen. Door een toverspreuk komt Lisa terecht in de trollenwereld. Ze beleeft allerlei avonturen met de trollenfamilie. Gelukt het Lisa om de toverspreuk weer te verbreken? En weer terug te keren naar de mensenfamilie?

Bekijk de binnenkant

Katja Schmoll

Paperback

252 pagina’s

ISBN-10 ‏ : ‎ 3756835170

ISBN-13 ‏ :

‎ 978-3756835171

Verlag: Books on Demand,

1e editie

(7 december 2022)

Taal ‏ : ‎ Nederlands

Afmetingen ‏ : ‎

12.7 x 1.35 x 20.32 cm

Prijs:           14,99 EUR

E-Book:         6,99 EUR

koop het boek

Katja Schmoll

Paperback

252 pagina’s

ISBN-10 : 3756835170

ISBN-13 :

978-3756835171

Verlag: Books on Demand,

1e editie

(7 december 2022)

Taal : Nederlands

Afmetingen :

12.7 x 1.35 x 20.32 cm

 

koop het boek

De geschiedenis

Lisa bengt haar zomervakantie door met haar ouders en kleine broertje in een vakantiehuis in park Zonneschijn. Ze besluiten op een dag om een wandeling te gaan maken in de bergen. Maar al snel verdwalen ze en kunnen de weg niet meer terug vinden. In een onbekende wereld met vreemde wezens zoals trollen en elfen beleeft de familie spannende avonturen. Door een toverspreuk komt Lisa terecht in de trollenwereld. Ze beleeft allerlei avonturen met de trollenfamilie. Gelukt het Lisa om de toverspreuk weer te verbreken? En weer terug te keren naar de mensenfamilie?

illustraties

de auteurs

Katja Schmoll

Katja Schmoll

Ik ben in 1957 in Berlijn geboren.

Na het afronden van de middelbare school heb ik een opleiding afgerond op het gebied van informatieverwerking. Als gevolg hiervan werden mijn professionele activiteiten voornamelijk gevormd door computertechnologie.

Tegenwoordig woon ik met mijn man in Groß Lindow in Brandenburg, vlakbij de Oder. Zodra het mogelyk is reizen we met de camper. De reizen naar Noorwegen en Finland waren voor mij de trigger en inspiratie om een ​​oude droom te verwezenlijken. Eindelijk schrijven over het leven van de trollen en vele avonturen die in de natuur te beleven zijn. Met mijn verhalen wil ik kinderen en volwassenen op een spannende manier de wereld vanuit een ander perspectief laten zien.

Katja Schmoll unterwegs

Beste lezers en boekenwurmen,

Ik wil van de gelegenheid gebruik maken om uw aandacht te vragen voor een heel bijzondere roman. Dit boek is inmiddels uitgegeven en ik hoop dat u ervan gaat genieten. De teksten en illustraties zijn tot stand gekomen in mijn creatieve atelier.

Emotionele diepgang en de combinatie van fantasie en aandacht voor detail onderscheiden de tekst en illustraties van veel andere boeken.

De omslag ziet er stijlvol uit door de hoogglanscoating en laat de ogen van de kleine heldin van de roman Lisa expressief stralen. De achterkant van de omslag belooft spannende ervaringen met zijn mysterieuze inkijk in het rijk van de kleine trollen.

Om het verhaal op papier te zetten koos ik voor wit papier en een groot, eenvoudig lettertype. Dit maakt de roman gemakkelijk te lezen, zelfs bij minder licht. Dit is een groot voordeel voor de boekenwurmen onder jullie. Het maakt het daardoor ookplezieriger voor de voorlezer.

In tegenstelling tot de gebruikelijke paperback-romans, heb ik verschillende kleurenafbeeldingen in mijn boek geïntegreerd. Hierdoor wordt de roman losser en worden de tekstuele fantasiebeelden visueel onderstreept.

De paperback versie is klein en robuust. Hij past in elke broekzak en is dus altyd by de hand als je vervelende wachttyden moet overbruggen.

De inhoud van de roman biedt veel aanknopingspunten voor een intensieve uitwisseling van ideeën. Er kunnen heel verschillende meningen zijn. Zelfs voor ons volwassenen zijn er hier en daar kleine hints te vinden. Bijvoorbeeld dat we sommige uitspraken van onze kinderen wat serieuzer zouden kunnen nemen.

Mag ik je nieuwsgierigheid opwekken?

Via de verkooplink heeft u de mogelijkheid om het leesvoorbeeld te bekijken en bij interesse een exemplaar te kopen.

Als u contact met mij wilt opnemen, kunt u dat eenvoudig doen via het contactformulier, of rechtstreeks naar het e-mailadres:

info@trollzauber.com

Vond je mijn boek leuk? Neem dan twee minuten de tijd om het te beoordelen op Amazon of BoD. Recensies zijn erg belangrijk voor ons auteurs, zodat andere mensen dit boek kunnen leren kennen. Bedankt voor je tijd en moeite!

Vriendelijke groeten
Katja Schmoll

vertaling van het duits naar nederlands

Johanna Kapteijns

Ik ben geboren in Rosmalen in de provincie Brabant in Nederland en heb zeven jaar in Spanje gewoond. tot 2021, waar ik de schrijfster Katja Schmoll ontmoette in Alicante terwijl ik daar op vakantie was.  Ze vroeg me om haar boek in het Nederlands te vertalen.  Ik vond het een leuke uitdaging en het boek is nu af en gepubliceerd.  Het verhaal is grappig en spannend en kinderen maar ook ouders zullen dit boek met veel plezier lezen.

 

 

inkleuren + adviseren

Gebruiksvoorwarden: Alle kleurplaten, puzzels, knutselsjablonen en andere pdf-documente die we op www.trollzauber.com aanbieden, mogen zo vaak als gewenst worden afgedrukt voor privegebruik en worden gepubliceerd op social media-platforms. U mag de Sjablonen op geen enkele andere website verkopen, anderszins commercieel exploiteren of aanbieden.      

Kun jij de fotopuzzle oplossen?    

Bilderrätsel Zeile 1
Bilderrätsel Zeile 2
Bilderrätsel Zeile 3
Bilderrätsel Zeile 4

contact